Hoge temperaturen, hogere kans op afkeur

Een hittegolf is op komst! Temperaturen tot wel 40 graden worden voorspeld. Veel drinken dus, maar wat betekent dit voor uw containers en de goederen hierin?

Door de hoge temperaturen kan het kwik in een container oplopen tot wel 60 graden. Veel goederen, verpakkingsmaterialen en pallets in zeecontainers bevatten lijm. Door de warmte kunnen er schadelijke stoffen uit de lijm dampen. Met name formaldehyde is een groot risico wanneer goederen in de containers op pallets staan of er stuwhout wordt gebruikt.
 
Formaldehyde is een CMR (Carcinogeen, Mutageen & Reprotoxisch) stof en dus erg schadelijk voor de gezondheid van u en uw werknemers die containers openen / betreden. Onze FTIR-analyzers zijn onder andere uitermate geschikt voor het meten van formaldehyde.
Indien de container wordt afgekeurd op te hoge concentraties gassen, is Gasmeetstation ook gespecialiseerd in het ontgassen van deze containers. Wanneer de producten in de container blijven dampen of de goederen snel beschikbaar moeten zijn, is er de mogelijkheid om de goederen door middel van ademlucht aan onze loods te lossen en eventueel over te laden in speciaal geventileerde trailers.
 
Voor meer informatie over formaldehyde, onze meettechniek of ontgassing? Neem dan gerust contact met ons op via 088 – 996 4750 of lees verder op www.gasmeetstation.nl/ontgassen