Douane meting

Het kan zijn dat uw container wordt geselecteerd voor een fysieke controle (Fyco). In dit geval wil de Douane onderzoek doen naar de goederen in de container en is een gasmeting op de container verplicht. De Douane zal de container dus niet openen zonder een gasmeting. In dit geval kan Gasmeetstation u met beide helpen, wel zo gemakkelijk! Is het een fysieke controle (Fyco) bij ons op de terminal dan regelt Gasmeetstation een afspraak met de Douane en zorgt direct voor de gasmeting zodat u hier niet meer naar om hoeft te kijken.

Het Douane handboek stelt dat een gasmeting maximaal 2 uur geldig mag zijn. Het gasmeetrapport mag dus niet ouder zijn dan twee uur en moet worden uitgevoerd door een gediplomeerde Gasmeetkundige. De eerste gasmeting bij een fysieke controle mag op een andere locatie worden verricht dan de inspectie. Is de container eerder afgekeurd? Dan is het wel verplicht om de container op locatie van inspectie te gasmeten. Klik hier voor het Douane handboek

Locaties Douane controle
Gasmeetstation Nederland is een officieel Douane depot. Dit houdt in dat er Fyco’s mogen worden uitgevoerd op onze eigen terminal. Dagelijks worden er dan ook in samenwerking met de Douane diverse Fyco’s uitgevoerd. Gasmeetstation maakt op uw verzoek een afspraak met de Douane voor inspectie en verlenen de benodigde assistentie tijdens de inspectie. Moet de container nog worden uitgehaald? Geen probleem, ook dit regelen wij en kunnen de container in opslag zetten tot de fysieke controle plaats vindt en de container is vrijgegeven.

Indien containers bij afkeur niet gasvrij te krijgen zijn, dan is het zelfs mogelijk om de fysieke controle uit te voeren met ademlucht na toestemming van de Douane.

Neem voor meer informatie contact op met onze customer service via 088 – 996 4750.